Zajęcia dodatkowe



WYKAZ ZADAŃ STATUTOWYCH SZKOŁY REALIZOWANYCH PRZEZ NAUCZYCIELI CELEM WSPIERANIA ROZWOJU UCZNIA w roku szkolnym 2017/2018


Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze

  • język angielski
    • Jolanta Iwaszko- Cumpstey – 45 min./ tydzień w miarę potrzeb, wtorek 7.15- 7.55, sala 7A
    • Anna Wrzesińska – 45 min./ tydzień, piątek 14.30 – 15.15, sala 122B
    • Wojtecka – Wróbel Aldona – 45 min./co 2 tygodnie (naprzemiennie), wtorek 7.10 – 8.00, sala 1A
  • matematyka
    • Zdzisława Ralcewicz – dla klas II, 45 min./ tydzień, piątek 7.10- 7.55, sala 205

Porady i konsultacje

  • język niemiecki
    • von Mallek Karolina – 45 min./ tydzień, środa 7.10- 7.55, sala 103
    • Ewa Wojciechowska – Biłeńki – 45 min./ tydzień, piątek 14.40- 15.25, sala 202
    • Dziędziura Justyna – co 2 tygodnie (w miarę potrzeb), poniedziałek 14.40-15.25, sala 106
    • Blechacz Marzenna- praca z uczniem zdolnym, realizującym rozszerzenie z j. niemieckiego oraz zadania indywidualne dla zdolnych, co 2 tygodnie, wtorek 14.30-15.15, sala 126
  • język angielski
    • Kisiel – Rapacz Kamila -dla kl. 1b i 1c gr.2 45 min./co 2 tygodnie, środa 7.15 – 8.00, sala 121 B
    • Wojtecka – Wróbel Aldona – 45 min./co 2 tygodnie (naprzemiennie), wtorek 7.10 – 8.00, sala 1A
    • Jarosław Maj – 45 min./ tydzień
  • biologia
    • Teresa Woźniak – 45 min./ tydzień, czwartek 14.30 – 15.15, sala 201
  • podstawy przedsiębiorczości
    • Beata Morawska – 45 min./ tydzień, wtorek 14.30 – 15.00, Internat pok. 128
  • zajęcia z DiN, UTK i SO dla klas 1 i 2 TI
    • Katarzyna Wójtowicz-Ameljan – 2 x 45 min./co 2 tygodnie, Czwartek 14.30-17.00 sala 4A
  • przedmioty informatyczne
    • Jolanta Kapelańczyk – 90 min./ tydzień, wtorek 15.30 – 17.00 sala 3A
  • chemia
    • Grzegorz Mikłasz – 45 min./co 2 tygodnie, środa 7.10 – 7.55 sala 102
  • geografia
    • Arkadiusz Majewski

Konsultacje maturalne

  • język polski
    • Anna Dobrowolska – co 2 tygodnie, (klasy 3c, 3d, 4ti), poniedziałek 14.30-15.15, sala 203
  • historia i wos
    • Anna Kruzel – 45 min./co 2 tygodnie, środa 7.10 – 7.55, sala 107
  • język angielski
    • Wrzesińska Anna – 45 min./ tydzień, piątek 14.30 – 15.15, sala 122 B
    • Kisiel – Rapacz Kamila -dla kl. IV TZ i 3 ab, 3 cd – 45 min./co 2 tygodnie, środa 7.15 – 8.00, sala 121 B
  • matematyka
    • Beata Grabowska – 45 min./ co 2 tygodnie, czwartek 14:40 – 15:25, sala 105
    • Izabela Fijałkowska- Stępień – 45 min./ tydzień, klasy: 3b, 4TZ, piątek 7.00-7.45, sala 206
  • fizyka
    • Beata Grabowska – 45 min./ co 2 tygodnie, czwartek 14:40 – 15:25, sala 105
  • chemia
    • Grzegorz Mikłasz – 45 min./co 2 tygodnie, środa 7.10 – 7.55 sala 102

Zajęcia korekcyjno – kompensacyjne

  • Dwornicka Magdalena – 45 min./ tydzień,
  • Rogoża Małgorzata – 45 min./ tydzień,

Koła zainteresowań

  • Koło teologiczne
    • Maciej Talewski – 45 min./ tydzień, Świetlica Parafii Podwyższenia Św. Krzyża
  • Schola
    • Teresa Szczepaniak – 45 min./ tydzień, Świetlica Parafii Podwyższenia Św. Krzyża
  • Szkolne Koło Caritas
    • Teresa Szczepaniak – 45 min./ tydzień, Świetlica Parafii Podwyższenia Św. Krzyża
  • Redakcja i wydanie Gazety „Łomot”
    • Alicja Stokłosa – zajęcia niecykliczne – 2 numery w semestrze, sala 106
  • Szkolne Koło PCK – HDK
    • Arkadiusz Majewski
  • Koło teatralne „Moralitet”
    • Polkowska Maja – 45 min./ tydzień, środa 14.30 – 15.15 , sala teatralna nr 9
  • Koło Automatyki i Robotyki
    • Frańczuk Norbert – 90 min./ co 2 tygodnie, czwartek godz. 15.30 – 17.00, sala 2A
  • Koło programistyczne
    • Kapelańczyk Jolanta- 90 min./ tydzień, poniedziałek godz. 14.30 -16.00, sala 2A
  • Koło zainteresowań grafika 3D „Kołobrzeg 3D”
    • Kawałek Jacek – 90 min./ tydzień, czwartek 15.30- 17.00, sala 208 (od października)
  • Koło historyczne
    • Lidia Kus – 45 min./tydzień, czwartek 14.30 – 15.15, sala 104
  • Koło wiedzy o społeczeństwie
    • Anna Kruzel – 45 min./ co 2 tygodnie, środa 7.10 – 7.55, sala 107
  • Koło biblioteczne
    • Aurelia Gołębiowska – 60 min./co 2 tygodnie; w miarę potrzeb, wtorek 14.00, biblioteka szkolna

Zajęcia sportowe:

  • Zajęcia przygotowujące do zawodów i rozgrywek sportowych
    • Maciej Wachowski – zajęcia sportowe z piłki nożnej – 45 min./tydzień
    • Paweł Blechacz – według potrzeb, zgodnie z terminarzami rozgrywek
    • Piotr Janowski – według potrzeb, zgodnie z terminarzami rozgrywek
    • Małgorzata Niedbała – według potrzeb, zgodnie z terminarzami rozgrywek
    • Konrad Kiszkiel – według potrzeb, zgodnie z terminarzami rozgrywek

Inne:

  • Prowadzenie kroniki szkolnej oraz współpraca z hospicjum w Kołobrzegu w ramach wolontariatu
    • Joanna Baryło – 45 min./ tydzień, zajęcia według potrzeb ustalone z hospicjum, sala internat
  • Wolontariat we współpracy z kołobrzeskim PCK, Poczet Sztandarowy Szkoły
    • Arkadiusz Majewski
  • Organizowanie życia sportowego młodzieży internatu. Opieka nad Młodzieżową Radą Internatu
    • Ireneusz Zarzycki – 1 zajęcia tygodniowo w zależności od dostępności obiektów sportowych oraz według potrzeb
  • Zajęcia z zakresu profilaktyki
    • Agnieszka Żuchowicz -zajęcia niecykliczne